Cautare

17176 de rezultate pentru "grebla presedintele juridice senat" (4.24 secunde)
Presedintele nu si-a prezentat scuzele si a trimis legea spre reexaminare. ... Indiscutabil, presedintele a stiut sa foloseasca aceasta stare de fapt in favoarea sa. Presedintele a sustinut, in madatul sau, 12 mesaje in fata Parlamentului, incepand cu cel de la depunerea juramantului si pana la cel de bilant.
Presedintele Comisiei juridice a Senatului spune ca Romania nu este pregatita pentru o astfel de lege, fiind o tara cu radacini ortodoxe.
Social-democratii au realizat un material cu prevederile din statutul partidului pe care Mircea Geoana le-a incalcat si care s-au soldat cu retragerea sprijinului politic si revocarea de la Senat.
UDMR este pe locul patru cu 6,7% din voturi atat pentru Camera cat si pentru Senat. Urmatorul partid pe lista este PRM care a obtinut 3,3% la Camera Deputatilor si 3,4% la Senat. PNG a obtinut 2,1% la Camera Deputatilor si la Senat.
In prima etapa si-au obtinut mandatele social-democratii Gheorghe Saghian (la Senat), Dan Nica, Viorel Stefan si Bogdan Ciuca (la Camera Deputatilor).
Conform BEC, la Senat, USL a obtinut 60,10%, ARD - 16,70%, PP-DD - 14,65% si UDMR - 5,23.
Sanctiuni democrate Presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, a declarat ieri ca strategia pentru schimbarea presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor include respectarea procedurilor legislative si o mai buna mobilizare a parlamentarilor pentru a fi prezenti la sedintele in care se dezbate regulamentul.
Comisia de validare a constatat ca toti cei 137 de senatori indeplinesc toate conditiile validarii mandatului, a afirmat, joi, presedintele acestei comisii, democrat-liberalul Constantin Dumitru.
Ma refer aici la presedintele Romaniei si la ministrul justitiei, care au condus eforturile de mentinere a eficientei ANI, la presedintele Camerei Deputatilor, doamna Anastase, si la fostul prim-ministru al Romaniei, deputatul Tariceanu, care au votat o lege extrem de valoroasa, precum si la senatorii Grebla si Blaga, care au incercat sa obtina un rezultat mai bun in Senat.
In vederea reconsiderarii proiectului de Lege a pensiilor, senatorii PSD vor sustine in plenul Senatului toate amendamentele respinse in comisie. In acest sens, senatorul Toni Grebla, presedintele Comisiei juridice a Senatului, ne-a precizat:
"Am revenit la forma initiala a legii, astfel incat demiterea poate fi aprobata cu majoritatea voturilor valabil exprimate, spre deosebire de forma actuala in care este nevoie de votul majoritatii alegatorilor", a explicat presedintele Comisiei juridice, Toni Grebla (PSD).
Presedintele Ion Iliescu a fost prezent ieri la Senat pentru a-si lua ramas-bun de la parlamentarii PSD care-si incheie mandatul, dar si pentru a-l felicita pe Nicolae Vacaroiu de ziua sa. ... Presedintele Iliescu nu a pierdut din vedere nici faptul ca ieri s-a sarbatorit Sf.
Liderul grupului PSD din Senat, Ilie Sarbu, a declarat ca ideea devansarii alegerilor prezidentiale pentru luna mai 2014, astfel incat sa aiba loc in acelasi timp cu europarlamentarele, este una buna, el aratand ca ramane de vazut cum se va concretiza.
presedintele Basescu va merge la Bruxelles Senatorul UDMR, Gyorgy Frunda, a declarat, miercuri, la RFI, ca Romania trebuie sa fie reprezentata intotdeauna de premier la Consiliul European, insa este convins, dupa cum il cunoaste pe presedintele Traian Basescu, ca "dumnealui va merge la Bruxelles".
Biletul transmis de Calin Popescu-Tariceanu lui Traian Basescu nu are consecinte juridice, iar declaratia sefului statului are raspunsul juridic in motivarea diplomatica a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) emisa in cazul telefonului dat de premier, in mai 2005, procurorului general de atunci, Ilie Botos.
Corectitudinea votului in Parlament a devenit motiv de disputa atat in Senat, cat si in Camera Deputatilor.
Debarcarea lui Geoana de la Senat e adevaratul motiv al declaratiilor liderilor USL Anuntul liderilor USL privind posibilitatea de declansarea a procedurii de suspendare a presedintelui Traian Basescu i-a luat prin surprindere pe pesedisti si liberali.
Membrii Comisiei juridice din Senat au stabilit ieri, la solicitarea reprezentantului PSD Doru Ioan Taracila, ca legea ANI sa fie luata in dezbaterea comisiilor reunite de drepturile omului si juridica miercurea viitoare, pentru adoptarea unui raport comun.
Senatorul UDMR Peter Eckstein Kovacs a anuntat, marti, ca demisioneaza din functia de presedinte al Comisiei juridice din Senat, in urma deciziei grupului UDMR de a nu sustine forma "avere nejustificata" in legea ANI, prevazuta de Ordonanta Guvernului.
Numai 9 ministri au raspuns favorabil solicitarii Centrului de Resurse Juridice, o organizatie a societatii civile care a cerut tuturor ministrilor sa completeze declaratii de interese cu informatii referitoare la membrii familiilor lor aflati sub incidenta articolului 72 din Legea nr.
google-analytics.com